Z posiedzenia Komisji Międzyzakładowej

Dziś odbyło się posiedzenie Komisji Międzyzakładowej NSZZ Solidarność’80 KWB Turów.

Przyznaliśmy zapomogi bezzwrotne najbardziej potrzebującym, zainteresowanych prosimy o kontakt z siedzibą Związku. Dofinansowaliśmy również koło zakładowe Polskiego Związku Wędkarskiego oraz Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy.  Przyjęliśmy nowych Członków do naszego Związku serdecznie Ich witamy.

Jesteśmy po wstępnych rozmowach z Zarządem PGE i GiEK odnośnie regulacji płac na rok 2013. Kolejne spotkanie w Bełchatowie odbędzie się 31 stycznia

28 stycznia odbędą się rozmowy dotyczące  zmian do zakładowego regulaminu świadczeń socjalnych.

Na spotkaniu również był obecny Zakładowy Społeczny Inspektor Pracy pan Waldemar Bohonos. Były omawiane między innymi sprawy dotyczące odzieży roboczej, materiałów biurowych oraz środków czystości. Poruszony był temat zgłaszany przez pracowników brak części zamiennych do maszyn podstawowych i ich bieżących remontów.

Niebawem zaprezentujemy  listę wycieczek jednodniowych dla naszych Związkowców i ich rodzin będzie kilka nowości na które już dziś serdecznie zapraszamy.

Pragniemy również poinformować iż ruszyła pierwsza tura składania pozwów przez firmę „Socrates” Nasza Wspólna Reprezentacja, kto się spóźnił lub z jakiegoś powodu nie złożył wniosku ma jeszcze taką szanse i będzie wysłany w drugiej turze (pamiętajmy że czas to pieniądz).

Odbyło się również spotkanie z panią Beatą Bokało Kierownikiem ds. Klienta Korporacyjnego w celu poprawienia świadczeń medycznych dla naszych Związkowców informacja podana będzie w osobnym załączniku.

Komisja Międzyzakładowa