Z posiedzenia Komisji Międzyzakładowej 23 czerwca 2014

23 czerwca odbyło się posiedzenie Komisji Międzyzakładowej NSZZ Solidarność 80

Komisja Międzyzakładowa z przyjemnością informuję, że w szeregi związku przyjmuje nowych członków z firm Bestgum, Betrans, Ramb, Elbest. Innych zainteresowanych prosimy o kontakt z siedzibą związku.

Przyznaliśmy bezzwrotne zapomogi najbardziej potrzebującym związkowcom, zapraszamy do siedziby związku w celu ich odebrania.

Związkowcy zgłaszali do Nas swoje problemy a członkowie Komisji starali się jak najlepiej rozwiązać je i załatwić. I tak np. pracownica oddziału g-4 zgłosiła niedziałającą wentylację na łaźni głównej. Poprosiliśmy o interwencje ZSIP Waldemara Bohonosa, który sprawdził powyższy problem. Okazało się że, faktycznie nawiewy nie działały poprawnie, a co więcej prawdopodobnie nie były konserwowane przez długi okres. Dziękujemy ZSIP za tak szybkie załatwienie sprawy.

Komisja Międzyzakładowa przypomina że jak pojawiają się jakiekolwiek problemy prosimy o kontakt z siedzibą.

Przypominamy że 6 września odbędzie się wycieczka do Pragi a 13 września do Detenic.

Bliżej terminu podamy więcej informacji na powyższy temat.

Komisja Międzyzakładowa pragnie poinformować wszystkich zainteresowanych członków związku, iż od 1 lipca do 31 grudnia 2014r będzie prowadzona akcja promująca KREWKARTĘ- „KARTA RATUJE ŻYCIE”. Akcja polegać będzie na dofinansowaniu badania w celu określenia grupy krwi które będzie można przeprowadzić w szpitalach w (Bogatynia, Zgorzelec, Lubań). Po dwukrotnym pobraniu krwi wydawana jest imienna „karta” określająca grupę krwi badanej osoby, która noszona z dowodem osobistym ułatwia lekarzom ratowanie ludzkiego życia.

Co należy zrobić:

Od 01.07.2014 do 31.12.2014  trzeba wykonać badania i wyrobić kartę, oraz z imiennym dowodem wpłaty z laboratorium przyjść do siedziby związku. Każdy związkowiec otrzyma dofinansowanie max.do 50 zł za wyrobienie takiej karty – jednak nie więcej niż jest na  dowodzie wpłaty! Trzeba pamiętać że, osoby które mają już 1 badanie lub dwa a nie posiadają karty też mogą ją wyrobić i otrzymają dofinansowanie.