Związki Zawodowe wspólnie przeciwko CUW'om!

Organizacje związkowe, członkowie Społecznej Rady Konsultacyjnej Branży Węgla Brunatnego w PGE GiEK S.A. Społecznej Rady Konsultacyjnej Wytwarzania w PGE GiEK S.A. Wspólnej Reprezentacji Związkowej Pracowników Elektrociepłowni w PGE GiEK S.A. Komitetu Obrony Dystrybucji w PGE Dystrybucja S.A. I w PGE Obrót S.A. ,oraz Konfederacja Związków Zawodowych w PGE Energia Odnawialna S.A. na spotkaniu jakie odbyło się w dniach 10-11.12.2014r w Krynicy, wypracowały wspólne stanowisko w którym wyrazili stanowczy sprzeciw dla propozycji PGE S.A. o utworzeniu Centrum Usług Wspólnych – CUW, w obszarze rachunkowości i HR.

W przypadku nieuwzględnienia żądań zawartych w piśmie - do 31.12.2014r. wszystkie Organizacje Związkowe działające w GK PGE rozpoczną procedury wspólnego sporu zbiorowego ze strajkiem włącznie!
Treść stanowiska w załączniku.