Komunikat - Elbest Secutity
Komisja Międzyzakładowa NSZZ Solidarność’80 informuje, że w pełni popiera obawy pracowników Elbest Security o swoje miejsca pracy oraz ich niezadowoleniem z powodów braku wzrostu płac i braku rekompensaty inflacyjnej.
Informujemy ze w dniu dzisiejszym 04.10.2022r zostały podpisane porozumienia z Zarządem Elbest Security o wypłacie 2500 zł rekompensaty inflacyjnej oraz 200 zł podwyżki do stawki zasadniczej od 01.09.2022r. Tylko Wasze pracownicze niezadowolenie możnabyło zauważyć i usłyszeć przy bramach zakładowych było donośne i wyraźne! A nasze wsparcie związkowe jest efektywne.
Kolejna sprawa o próby sprzedaży Spółki zostanie zgłoszona i zaprotestowana przez organizacje związkowe wchodzące w skład Zespołów Trójstronnych Branży Energetycznej i Górniczej, na najbliższym spotkaniu Zespołów z udziałem Ministerstwa Aktywów Państwowych oraz Zarządu PGE w dniu 06.10.2022 Temat zamiaru sprzedaży Spółki wybrzmi jako brak zgody Związków Zawodowych oraz Pracowników na takie kłamliwe działanie właściciela PGE - podczas tworzenia grupy NABE.
Dziękujemy Wam pracownikom Elbest Security – naszym związkowcom, za odpowiedzialne podejście do swoich obowiązków podczas ochrony obiektów strategicznych polskiej energetyki, oraz ochrony swoich miejsc pracy. Mamy nadzieje ze nasze wspólne działania przyniosą sukces i zmniejsza obawy o utracie waszych miejsca pracy!