Pismo do Pana Prezesa Jacka Kaczorowskiego

Organizacje Związkowe działające przy KWB Turów nie zgadzają się z ograniczeniem wydatków na  środki czystości tzw. chemie gospodarczą, która jest niezbędna do utrzymania w należytych warunkach pomieszczeń higienicznych i sanitarnych oraz warsztatowych i biurowych zlokalizowanych w poszczególnych komórkach organizacyjnych Oddziału. Otrzymany budżet na tzw. aprowizację biura w wysokości 185 828zł na okres dwóch lat ma się nijak i odbiega od rzeczywistych potrzeb, nadmieniając iż przykładowo Oddział KWB Bełchatów dostaje budżet wynoszący 1 262 331zł czy Oddział Elektrowni Bełchatów 1 956 744zł . W związku z powyższym organizacje Związkowe wnoszą stanowczy sprzeciw dotyczący takiego postępowania wobec naszego Oddziału  i zwraca się o przywrócenie nakładów na poziomie, który został określony przez Oddział KWB Turów przy tworzeniu budżetu.