NSZZ Solidarność '80 Region Dolnośląski

Na pierwszym posiedzeniu Zarządu Regionu Dolnośląskiego NSZZ Solidarność'80 dokonano wyboru :

Zarząd:

Przewodniczący Regionu Dolnośląskiego - Jan Krasiński

Zastępca przewodniczącego - Franciszek Meyer

Zastępca przewodniczącego - Piotr Kubiś

Zastępca przewodniczącego - Mirosław Lezianka

Sekretarz - Grzegorz Warisela

Skarbnik - Bożena Celak

Członek-  Krzysztof Olesiejuk

Członek- Anna Polowa

Członek- Marcin Michałków

Członek- Michał Łukaszczyk

Członek- Edyta Mucha

Członek- Jan Paweł Krasiński

Członek- Marek Dworzyński

Komisja Rewizyjna:

Przewodnicząca - Stanisława Wasilewska

Sekretarz - Sebastian Markowski

Członek- Zbigniew Puchalski

24 lutego odbyło się Sprawozdawczo - Wyborcze Walne Zebranie Delegatów Regionu Dolnośląskiego NSZZ Solidarność 80.
Na dzisiejszym zebraniu Delegaci i Delegatki dokonali wyboru nowych władz na Region Dolnośląski na kadencję 2016-2020.

Na zebraniu zaszczycili nas swą obecnością między innymi Przewodniczący ONZZ Solidarność 80 Konfederacja, Członek Prezydium ZZ „FORUM” Henryk Konieczny, oraz wiceprzewodnicząca ONZZ Solidarność 80 Bogumiła Augustyniak

Na wniosek Przewodniczącego Regionu Dolnośląskiego Franciszka Meyera zostali  odznaczeni "Zasłużony dla Regionu Dolnośląskiego NSZZ Solidarność'80" osoby:

Edyta Mucha, Jarosław Nester, Dariusz Gorszanów i Zbigniew Puchalski. Serdecznie gratulujemy.

Na przewodniczącego Regionu Dolnośląskiego startowało trzech kandydatów spośród których został wybrany Jan Krasiński.

Delegaci dokonali wyboru Zarządu Regionu Dolnośląskiego na nową kadencję, w osobach:

Piotr Kubiś, Krzysztof Olesiejuk, Anna Polowa, Marcin Michałków, Mirosław Lezianka, Michał Łukaszczyk, Edyta Mucha, Jan Paweł Krasiński, Franek Meyer, Marek Dworzyński, Bożena Celak, Grzegorz Warisela

oraz wybór Komisji Rewizyjnej:

Stanisława Wasilewska, Zbyszek Puchalski oraz Sebastian Markowski.

Informujemy że w dniu 24 lutego 2017 r. o godzinie 8.00 odbedzie się WZD Regionu Dolnośląskiego w KG "Jubilat".

Dojazd ze Zgorzelca do Bogatyni na WZD po przystankach pracowniczych. Wyjazd z pod sadu o godz.7.00

Informujemy że w dniu 20 lutego 2015 r. o godzinie 10 odbedzie się WZD Regionu Dolnośląskiego w KG "Jubilat".

Autobus bedzię jechał po wszystkich przystankach począwszy od Sulikowa, Zaręby, Lubania, itd , Zgorzelcu przez Kwb Turów.

Na zebraniu zaszczycili swą obecnością między innymi Przewodniczący NSZZ Solidarność 80 Konfederacja Członek Prezydium ZZ „FORUM” Henryk Konieczny oraz Członek Prezydium NSZZ Solidarność 80 Vice Przewodniczący ONZZ Solidarność 80 Wojciech Makowski. Jednym z gości z zaproszonych który zaszczycił nas swoja obecnością był Przewodniczący Rady Powiatu Zgorzelec jednocześnie pełniący funkcję Vice Prezesa PGE GiEK S.A. Prezes Porozumienia Producentów Węgla Brunatnego Stanisław Żuk.

Informujemy że w dniu 21 lutego 2014 r. o godzinie 10 odbedzie się WZD Regionu Dolnośląskiego w KG "Jubilat".

Autobus bedzię jechał po wszystkich przystankach począwszy od Sądu w Zgorzelcu przez Kwb Turów.

Zarząd :

Przewodniczący Regionu Dolnośląskiego - Franciszek Meyer